eUPRAVA

Banner

BROJ:


Уплатни рачун за смештај и боравак детата у ПУ "Дечја радост":

840-31042845-32

Модел: како попунити уплатницу на овом ЛИНКУ

KОНТАКТ

Имате питања, коментаре, сугестије...

Telefon/Fax: 035/312-004
e-mail:decjaradostsv@gmail.com

захваљујући њима ми можемо бити бољи!

останимо у контакту

ДОГАЂАЈИ ЗА НАМА

Обавештење, 14.04.2021:Обавештење, 22.04.2021. година


ОБАВЕШТЕЊЕ

Поводом саопштења Председника општине Свилајнац, Предрага Милановића, да је Предшколска установа "Дечја радост" Свилајнац вршила наплату потраживања од родитеља супротно Правилнику Министарства из 2014. и Наредби Кризног штаба општине Свилајнац од 16.03.2020 године, обавештавам вас да ови наводи нису тачни и да Предшколска установа поступа у интересу деце и родитеља.
Цену боравка деце и начин плаћања утврђује оснивач предшколске установе, односно општина Свилајнац. Наплата потраживања тренутно се врши управо на начин предвиђен Наредбом Кризног штаба општине Свилајнац из марта 2020 године. Тачком 3. ове Наредбе предвиђено је да ПУ "Дечја радост" Свилајнац неће вршити наплату боравка деце за период од 16.3.2020 године до отпочињања са редовним радом, односно наплата потраживања ће се вршити по отпочињању редовног рада само за децу која буду користила услуге у овој установи.
Подсећам родитеље да Предшколска установа због проглашавања ванредне ситуације на територији Републике Србије није радила у периоду од 16.3.2020 до 11.5.2020 године, да би након овог периода отпочела са нормалним радом. За наведени период трошкови боравка нису наплаћивани за сву децу уписану у предшколску установу, а када се установа вратила у нормалан режим рада са наплатом боравка започело се за ону децу која су кренула у вртић, на начин ближе утврђен уговором који је сваки родитељ закључио са Установом. То значи да родитељ за дане када доводи дете плаћа пуну цену, а за дане када је дете изостало плаћа 50% цене, тзв "режијске трошкове".Трошкови боравка не наплаћују се и даље за децу која се од маја 2020 године нису вратила у Установу и које родитељи нису исписали.
Такође, сматрам да је потребно да родитељи знају да је Предшколска установа индиректни корисник средстава буџета општине Свилајнац, те да се сва новчана средства која се уплаћују на име боравка деце сливају у буџет општине Свилајнац. Предшколска установа мора да се обрати локалној самоуправи ради добијања предходног одобрења за сваку новчану трансакцију коју врши чиме је њен рад учињен транспарснтним.

ВД Директор

Далиборка Мојсовић

Ново признање у редовима ПУ "Дечја радост"

У области афирмације и промоције медецинских сестара-васпитача у предшколским установама у свакодневном раду, учешћу у стручним скуповима, у организацији и реализацији Окружних стручних сусрета у 2019 години, обавештени смо да је признање

„Најбоља медицинска сестра у 2019. години“

добила наша колегиница Драгана Срђевић.

Признање „Најбоља медицинска сестра у 2019. години“ и пригодне награде биће додељене у оквиру званичног отварања 28. Стручних сусрета медецинских сестара у предшколским установама.

ЧЕСТИТАМО

Слава Предшколске Установе „Дечја радост“

Велики празник, Мала Госпојина, обележавамо као славу Предшколске установе.

Предшколска установа „Дечја радост“ у Свилајнцу је и овог 21.09.2020. године обележила своју славу сечењем колача. Ове године, у својим просторијама, у складу са предложеним мерама за заштиту од заразне болести Ковид-19.

Срећна слава свима који славе.22.7.2020.год Свилајнац:

У Предшколској установи „Дечија радост“ из Свилајнца, потврђен је први случај заразе корона вирусом. У питању је радник установе. Реч је о запосленој у вртићу која ради у канцеларији и која није имала контакт са децом. Особе које су биле у контакту са поменутом радницом, тестирани су и у кућној изолацији.

„Пратимо и даље ситуацију са осталим особљем. Врше се све мере предострожности. Јутарњу тријажу, свим запосленима и деци се мери температура, маске носе запослени и деца, држимо се свих предложених мера Министарства просвете, науке и технолошког развоја.“ каже директор установе Далиборка Мојсовић.

Сходно томе Штаб за ванредне ситуације Општине Свилајнац у циљу сузбијања и ширења заразне болести Ковид-19 у Предшколској установи, а у складу са инструкцијама и препорукама Министарства Просвете, науке и технолошког развоја као и Министарства здравља Републике Србије, данас донео закључак да је обавезно да се сви запослени у предшколској установи који су имали директан контакт са потврђеним случајем Ковид-19 ставе у прописану кућну изолацију и ако нису развили симптоме болести Ковид-19.


остале вести>>>